Всички категории

Защо Craft Beer става все по-популярен

Време: 2021-05 18- Коментар: 39

През последните години, с възхода на занаятчийската бирена индустрия, много барове и ресторанти с занаятчийска бира като тема бяха отворени в много градове от първо и второ ниво. Много млади хора постепенно са изоставили индустриалната бира с нисък вкус и са се насочили към пиене.

Защо занаятчийската бира става все по-популярна-1

Първият опит на много хора с занаятчийска бира се прави основно в ресторанти. Бирата не е като червеното вино в някои ресторанти. Някои категории може да са малко по-скъпи, но за повечето хора те все още са склонни, особено през горещото лято , прекарайте малко бира в ресторанта. Преди повече от десет години вносната бира все още е била доминирана от германския индустриален лагер, а през следващите години все по-често срещаните занаятчийски напитки постепенно са били доминирани от белгийска бира. Но сега, с развитието на цялата вътрешна занаятчийска бирена индустрия, обществените канали за контакт с занаятчийска бира постепенно се увеличиха. По-специално, младите хора постепенно преминаха от традиционната бира, базирана на лагер, към малка категория занаятчийска бира с богато разнообразие и мек вкус.

Защо занаятчийската бира става все по-популярна-2

Всъщност именно заради единствения вкус на традиционните индустриални сортове бира някои любители на бирата постепенно го изоставят. Бирата сама по себе си не е добра или лоша, но трябва да вярвате, че всяка суровина си струва стоката. Много индустриални съставки за бира могат да съдържат допълнителни материали като ориз, царевица, бяла захар, екстракт от хмел и др. Това обикновено е резултат от компромис с разходите, който малко или много ще повлияе на вкуса и усещането за вкус на бирата.

Защо занаятчийската бира става все по-популярна-3

Но дори и да са суровини също ечемик, пшеница, хмел и мая, ще има разлики във вкуса, плюс малко различните рецепти за приготвяне и методи на работа, които оказват огромно влияние върху качеството на по-късния етап. Точно както Германия въвежда метода за чисто пивоварство през 1516 г., качеството на повечето немски бири също е различно.

Защо занаятчийската бира става все по-популярна-4

Връщайки се към самия проблем, настоящата информираност на местните хора и приемането на занаятчийска бира става все по-висока. Има много причини за това, независимо дали става дума за постепенно подобряване на вкуса на любителите на бирата или за развитието на занаятчийската бирена индустрия през последните години, всички те изиграха голяма роля за популяризирането. Крафт бирата се превърна в маркетингова концепция и дори Американската асоциация на пивоварите непрекъснато преразглежда дефиницията на Craft Beer. Причината за това също е много проста: В допълнение към чувствата и мечтите има пари и печалби!

Защо занаятчийската бира става все по-популярна-5

Всъщност много индустриални бири бавно надграждат своите продуктови категории и някои от тях са разработили свои собствени уникални стилове. Подобно на август на пивоварната Tsingtao, серията Facebook на Snow и т.н., независимо дали става въпрос за нишова бира или партида индустриална бира, всяка от тях подчертава характеристиките и предимствата на своите продукти в своите продукти, за да отговори на нуждите на съответните групи клиенти. , Да насърчаваме съвместно развитието на бирената индустрия в Китай и да полагаме собствени усилия.

Защо занаятчийската бира става все по-популярна-6